appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

De Nieuws BV

'Gilets Jaunes': "Macron moet groot leiderschap tonen"

woensdag 5 december 2018, 13:06 uur

De verhoging van de groene heffing op diesel en benzine is uitgesteld, net als de verhoging van de tarieven voor elektriciteit en gas. Ook de APK-keuring wordt soepeler. Dat kondigde de Franse premier Édouard Philippe gisteren aan, naar aanleiding van de protesten. Maar sust dit de woede van de gele hesjes? 

"De houding is; dit is een zoethoudertje, hier gaan we niet mee akkoord", zegt Arne Horst in De Nieuws BV die al 8 jaar in Frankrijk woont en de gevoelens van de gele hesjes "volkomen" begrijpt. "Wat Macron nu te doen staat is heel groot leiderschap tonen", reageert Frankrijk-kenner Chazia Mourali. Kijk het hele gesprek met Mourali en Horst hierboven terug. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1