appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Nieuws BV

Wat Arabieren te zoeken hebben in Vaals

dinsdag 4 december 2018, 13:02 uur

Documentairemaker Tarik Yousif maakte voor de NTR een serie over Arabieren in Nederland: Het geld van de sjeik.  Ze komen vrij massaal naar het Limburgse Vaals, waar ze eerst voornamelijk vertoefden in het plaatselijk bungalowpark en nu ook huizen kopen in het dorp. Iets waar de oorspronkelijk inwoners nog aan moeten wennen. Jaarlijks brengen een paar honderdduizend Arabische gezinnen een toeristisch bezoek aan Nederland. Populaire trekpleisters zijn Roermond, vanwege het grote outletcentrum en Amsterdam.

Het geld van de sjeik is komende zondag rond 16.30 uur te zien op NPO 2. De eerste aflevering is terug te kijken via NPO Start.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1