appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Hoe kijk je als moeder van transmeisje naar de film 'Girl'?

dinsdag 30 oktober 2018, 12:07 uur

"De film ‘Girl’ laat je hoofd en hart pirouettes draaien tot je ervan duizelt", schrijft de Belgische kant De Morgen. En "geloof alles wat al is gezegd en geschreven over 'Girl'", schrijft De Tijd. "De transgenderfilm van regisseur Lukas Dhont is het beste dat de afgelopen jaren in Vlaanderen is gemaakt. 'Alles ligt open voor hem.'" Dit zijn nog maar twee van de vele lovende recensies. 

Eerder tijdens de wereldpremière op het filmfestival in Cannes, kreeg de film al een minutenlange staande ovatie en inmiddels is de film ook de Vlaamse inzending voor de Oscars. Vanaf donderdag draait de film in de bioscoop, maar GZ-psycholoog Berit Hooghoudt, moeder van transmeisje Noa, heeft de film al gezien en reageert in 'De Nieuws BV'. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1