appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

De Nieuws BV

Boris van der Ham: 'We hebben een monster van Frankenstein gecreëerd'

dinsdag 28 augustus 2018, 13:00 uur

We hebben een monster van Frankenstein gecreëerd. Dat zegt oud-politicus en voorzitter van het Humanistisch Verbond Boris van der Ham over de omvang van de drugsindustrie in Nederland.

Afgelopen weekend kwam de politieacademie onder leiding van professor Pieter Tops voor het eerst met cijfers over hoeveel geld er omgaat in de productie van synthetische drugs: 19 miljard euro per jaar. Dat is vergelijkbaar met de omzet van een grote multinational als KLM. Maar dan wel in het criminele circuit met liquidaties, afpersingen en illegale milieuvervuilende dumpingen van afval tot gevolg. 

Boris van der Ham schreef in 2012 het boek: 'De vrije moraal. Seks, drank en drugs in de Tweede Kamer.' Daarin legt hij uit hoe de wetgeving rondom drugs tot stand is gekomen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1