appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

De Nieuws BV

Presentator: Renze Klamer

Luister terug

Het Museum van de Democratie: Dave Ensberg-Kleijkers

maandag 13 januari 2020

Elke week zet een nieuwe gastconservator een museumstuk bij in het Museum van de Democratie. Deze week is dat Dave Ensberg-Kleijkers.

Dave Ensberg-Kleijkers is directeur van Jantje Beton, maar heeft daarvoor al vele facetten van onze democratie gezien. Zo werkte hij voor ministeries, gemeenten, provincies en de Rekenkamer. Ensberg-Kleijkers voegt de afschaffing van de slavernij toe aan de collectie. Hoe heeft de slavernij en de afschaffing daarvan invloed gehad op de Nederlandse democratie? 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1