appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

“Het had zo uit een politie-roman kunnen komen”.

dinsdag 17 april 2018, 12:03 uur

Het is een van de meest opzienbarende zaken uit de recente Belgische misdaadgeschiedenis. Al sinds 2012 zijn de Belgen in de ban van de Kasteelmoord. Even kort hoe het ook alweer zat: 

Op 31 januari 2012 komt Elisabeth Gyselbrecht thuis. In de hal ziet ze een enorme plas bloed en een een kogelhuls, maar van haar man, kasteelheer Stijn Saelens, ontbreekt ieder spoor. Uiteindelijk wordt hij na twee weken zoeken, gevonden in het nabijgelegen Blekkerbos. Zijn schoonvader, dokter Andre Gyselbrecht, wordt onmiddellijk gezien als opdrachtgever voor de moord. Het loopt al langer niet lekker tussen hem en zijn schoonzoon. Enkele maanden voor de moord heeft hij al een klacht tegen zijn schoonzoon ingediend. Hij verdenkt hem van incest met een van zijn kleinkinderen. Uiteindelijk na jaren van zwijgen bekent Andre Gyselbrecht opdracht te hebben gegeven voor de moord op zijn schoonzoon.

Morgen is de uitspraak in de zaak. In 'De Nieuws BV' reageren misdaadjournalist Faroek Özgünes die het boek 'De Kasteelmoord. De Kroniek van een aangekongigde dood' schreef en één van de advocaten in de zaak Sidney Smeets. Özgünes: “Het had zo uit een politie-roman kunnen komen."

Luister het hele gesprek hierover terug.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1