appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Kamerlid Jetten over zijn gemeente Berg en Dal en lokale politieke held

maandag 19 maart 2018, 13:00 uur

Volgens D66-Kamerlid Rob Jetten is Berg en Dal de mooiste gemeente van Nederland. Zelf verhuisde hij onlangs van Nijmegen naar het naastgelegen dorp Ubbergen. Jetten is vol lof over zijn nieuwe woonplaats die grenst aan het bos en de Ooijpolder. Ubbergen maakt sinds 2015 deel uit van de gemeente Berg en Dal. Een fusie tussen de vroegere gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. Welke rolt speelt dat samengaan in de campagne richting de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart? Aan de verkiezingen doen zes lokale partijen mee, die nu samen 14 van de 23 raadszetels bezetten.

Kamerlid Jetten presenteert zijn lokale politieke heldin: Tessa Vorderman, de plaatselijke D66-lijsttrekker. Zij heeft een plan om burgers meer bij de plaatselijke politiek te betrekken. Als zij honderd handtekeningen verzamelen kunnen ze een raadsvoorstel indienen, daarbij geholpen door een 'groenegolfambtenaar'. Dat is een ambtenaar die ervoor moet zorgen dat een voorstel niet in een vroeg stadium strandt in de gemeentelijke bureaucratie. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1