appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Luister terug

Haags Handwerk: nieuwe Kamerleden onder de loep

dinsdag 21 november 2017, 13:11 uur

In de rubriek Haags Handwerk gaat het over nieuwelingen in de Tweede Kamer. Na de verkiezingen konden zij het een half jaar rustig aan doen. Tijdens de formatie gingen veel controversiële onderwerpen de ijskast en werden ook minder grote plenaire debatten gevoerd. Maar sinds Kabinet Rutte III uit de startblokken is geschoten, moet de Kamer weer vol aan de bak. En dat betekent voor nieuwelingen vaak hun echte vuurdoop. 

Sharon Gesthuizen en Astrid Oosenbrug, voormalig Kamerleden namens SP en PvdA en kenners van het Haagse Handwerk, nemen een aantal parlementariërs onder de loep. Onder wie Jan Middendorp en Lilianne Ploumen. VVD'er Middendorp zit sinds maart in de Tweede Kamer en kwam aan de beurt bij de begrotingsbehandeling Binnenlandse Zaken. Lilianne Ploumen was tot voor kort minister, deed als PvdA-Kamerlid het begrotingsdebat Buitenlandse Zaken. Hoe doet zij het in haar nieuwe rol?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1