appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Nieuws BV

Jan Meeuws over de Holleeder-familievete

maandag 5 februari 2018, 13:00 uur

Het monsterproces tegen Nederlandse bekendste crimineel is van start gegaan. Willem Holleeder wordt er onder meer van beschuldigd opdracht te hebben gegeven tot zeker vijf liquidaties. Een van de slachtoffers was Cor van Hout, de vroegere 'bloedgabber' van Holleerder. Samen ontvoerden zij Freddy Heineken en diens chauffeur. In 2003 werd Van Hout, echtgenoot van Willems zus Sonja, vermoord.

NRC-misdaadjournalist Jan Meeus volgt Holleeder al jaren. In De Nieuws BV vertelt hij over twee bijzondere getuigen die in extra beveiligde rechtbank in Amsterdam-Osdorp hun opwachting zullen maken. Astrid en Sonja zullen namelijk verklaringen afleggen tegen hun broer. Ze willen ervoor zorgen dat hij de rest van zijn leven achter tralies zal doorbrengen. Dat doen zij met gevaar voor eigen leven. In stiekem opgenomen gesprekken dreigde Willem "korte metten te maken" met zijn zus Sonja, toen ze aankondigde om zijn dreigementen op papier te zetten. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1