appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

De Nieuws BV

Luister terug

Kee en Van Jole: Bijleveld onder vuur

woensdag 6 november 2019

De Tweede Kamer werd in 2015 verkeerd ingelicht over een Nederlandse aanval in Irak. Toenmalig minister van Defensie, Jeanine Hennis, vertelde de Kamer dat er 'voor zover bekend' geen burgerslachtoffers waren gevallen bij de aanval. Nu blijkt dat Hennis toen al wist dat deze informatie niet juist was. Reden genoeg voor de Tweede Kamer huidig minister Ank Bijleveld om opheldering en excuses te vragen. Dat ging echter niet van harte. Resultaat: een motie van wantrouwen en veel kritiek. 

In De Nieuws BV op Radio 1 bespreken politiek redacteur Peter Kee en Francisco van Jole (eindredacteur Joop.nl) het debat met Bijleveld, de motie van wantrouwen die tegen haar werd ingediend én de extra deukjes die de coalitie hierdoor heeft opgelopen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1