appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nooit Meer Slapen

De Nieuws BV

Presentator: Renze Klamer

Luister terug

Bosbranden in Australie: dit gaat vaker voorkomen.

donderdag 9 januari 2020

Bosgebieden ter grootte van Nederland brandden af in Australië. Naar schatting zijn al een half miljard wilde dieren omgekomen, waaronder duizenden koala's. Klimaatwetenschappers zijn er duidelijk over: klimaatverandering is een van de oorzaken. Maar de Australische regering blijft dit ontkennen. En de Australiers? Die zijn het zat. Morgen gaan naar verwachting duizenden mensen de straat op.


Wat is de oorzaak van de branden en valt het continent nog te redden? Meteoroloog Helga van Leur en journalist Meike Wijers, die vijf jaar in Australie woonde waar ze werkte voor de nieuwszender ABC, vertellen het in De Nieuws BV.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1