appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume

De Nieuws BV

Felix Rottenberg: haalt de PvdA 2025?

woensdag 25 januari 2017, 12:00 uur

Nog een kleine twee maanden te gaan tot de Tweede Kamerverkiezingen. Als de trend in de peilingen zo blijft, dan stevent De Partij van de Arbeid dreigt af op een stevige verkiezingsnederlaag. Tegen die achtergrond verschijnt morgen de essaybundel Haalt de PvdA 2025? Met bijdragen van PvdA-prominenten en buitenstaanders, zoals oud-minister Bram Peper, journalist Martin Sommer en oud-partijvoorzitter Felix Rottenberg.

Met Rottenberg praat Willemijn Veenhoven in de Nieuws BV over de overlevingskansen van de partij en zijn pleidooi voor 'langzame haast'. Waar Samsom in de ogen van Rottenberg te snel ging samenwerken met zijn politieke tegenstander, de VVD. "Een fundamentele fout", aldus Rottenberg. "Als je je laat opjagen verlies je altijd." In Lodewijk Asscher ziet hij een morele leider die "getraind is in het vertragen van zijn ongeduld. Die langzame haast is nodig om goede en herkenbare compromissen te sluiten." 
======

Haalt de PvdA 2025?, Uitgeverij Thoth, isbn 978 90 6868 730 9 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1