appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Dwingt John de Mol Facebook op de knieën?

maandag 28 oktober 2019

Afgelopen jaar heb je ze vast wel eens voorbij zien komen: advertenties over het grote geheim waarmee een BN'er enorm rijk is geworden. Onder andere John de Mol en Jort Kelder, figureren in zo'n oplicht-advertentie.

Die nep-advertenties waren voor De Mol, afgelopen mei, reden om een kort geding aan te spannen tegen Facebook. Toen vroeg de rechter er samen uit te komen, maar na maanden praten zijn beide partijen er niet uitgekomen. Daarom gaat de zaak vandaag verder.

NRC-journalist Reinier Kist en juriste Charlotte Meindersma kijken naar de herkomst van de advertenties, de kansen van John de Mol en de gevolgen voor Facebook als de De Mol gelijk krijgt van de rechter.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1