appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Waarom is er geen Nederlandse Bach?

dinsdag 13 september 2016, 12:00 uur

De grootste componisten komen uit Duitsland en Oostenrijk,  onder aanvoering van Bach. Niemand die aan hem tipt. En als je maar de tijd neemt om er naar te luisteren, zal je horen hoe mooi zijn werk is. Maar het lukt muziekjournalist Merlijn Kerkhof nauwelijks om zijn vrienden daarvan te overtuigen. Om iedereen aan de klassiek te krijgen, komt hij met zijn boek: "Alles begint bij Bach". 

In dit gesprek zijn delen van twee muziekstukken te horen.  Het gaat om "Concert voor twee hobo's van Vivaldi,  gespeeld door de akademie fur alte muzik in Berlin. Het andere stuk is "Hohe Messe" van Bach, uitgevoerd door het collegium vocale van Gent.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1