appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Luister terug

Eerste Kamer wil voorlopig geen subsidie meer voor biomassacentrales

dinsdag 12 november 2019

De Partij voor de Dieren wil af van biomassacentrales. De partij heeft in de Eerste Kamer een motie ingediend om voorgenomen subsidies voor hout gestookte biomassacentrales voorlopig stop te zetten. De steun van de Partij van de Arbeid is daarbij cruciaal. In De Nieuws BV laat PvdA-senator Ferd Crone weten de motie te steunen.

Een meerderheid in Eerste Kamer nam de motie vanmiddag aan en verzoekt de regering "alle voorgenomen subsidies voor hout-bijstook in kolen-centrales op zo kort mogelijke termijn stop te zetten, in afwachting van het duurzaamheidskader van het PBL en het komende SER-advies over biomassa, en vaststelling van nadere regels in het parlement."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1