appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast

De Nieuws BV

Presentator: Renze Klamer

Luister terug

Hoe moet Duitsland verder met de rechts-populistische AfD?

donderdag 13 februari 2020

De CDU, de partij van de Duitse bondskanselier Merkel, bezwoer nooit te zullen samenwerken met de radicaal-rechtse AfD. Maar in de deelstaat Thüringen ging dat helemaal mis. Daar verkoos de lokale CDU samen met AfD een liberale minister-president. Merkel greep direct in, maar het incident stortte haar partij in een diepe crisis. Het tekent de groeiende invloed van de AfD. 

Hoe om te gaan met deze radicaal-rechtse partij? We bespreken het met journalist Annette Birschel en Otto Fricke, lid van de Duitse Bondsdag voor de liberale FDP. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1