appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Ahmed Marcouch: "Ik had drie jaar achterstand"

maandag 29 februari 2016, 13:00 uur

PvdA-Kamerlid Ahmed Marcouch probeert zijn hele leven al de tijd bij te benen. Hij draagt een bijzonder verhaal met zich mee, want eigenlijk is hij 3 jaar jonger dan op papier. Hij kreeg de formele identiteit van zijn overleden broer. Marcouch: "Dat leidde soms best wel tot verwarring, ik had daardoor best vaak een gevoel van eenzaamheid, het gevoel van eigenlijk besta ik niet. Ik heb gewoon de formele identiteit van een ander, dat gevoel bekroop mij zo nu en dan."

Wat heeft dat voor hem en vooral zijn tienerjaren betekend? Ziet hij het als als verloren tijd? En op welke manier heeft het zijn kijk op het leven veranderd? Marcouch: "Ik had het er in de puberteit heel moeilijk mee, maar stiekem was ik er ook wel trots op. Ik had drie jaar achterstand, maar liep wel gelijk met de andere jongeren die eigenlijk ouder waren."  

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1