appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Viktor Staudt: "Geef gehandicapten een juridische status"

woensdag 3 februari 2016, 12:00 uur

Goed nieuws voor de twee miljoen Nederlanders met een handicap. Want door het aannemen van het VN-gehandicaptenverdrag door de Tweede Kamer is er een belangrijke stap gezet om de toegankelijkheid voor openbare bedrijven en instellingen voor mensen met een beperking verplicht te stellen.

Nederland is één van de laatste landen die zich hierbij aansluit. Daarom in De Nieuws BV een kijkje over de grens met Viktor Staudt. Staudt zit in een rolstoel en woonde in verschillende Europese landen die het verdrag allang hebben ondertekend.  In sommige landen krijg je als invalide een juridische status. "In Italië, Duitsland en België ben ik honderd procent gehandicapt en dat heeft een aantal voordelen zoals het recht om een persoon mee te nemen als begeleider." 

Viktor deelt zijn internationale rolstoel ervaringen met Willemijn en Eric en vertelt hoe het in Nederland veel makkelijker kan.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1