appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Bette Dam: "we overschatten IS"

dinsdag 24 november 2015, 13:09 uur

Ruim een jaar geleden riep IS het kalifaat uit in Syrië en Irak. Ondertussen heeft de groep al heel wat bloed vergoten. Met als laatste succes: de gruwelijke aanslagen in hartje Parijs. De strijd tegen IS-terreur was al even gaande, maar heeft nu een nieuw level bereikt: oorlog.

Maar komt de remedie wel overeen met de diagnose? Dat vereist een kijkje in ons hoofd. Onderschatten we IS of óverschatten we ze juist? Twee journalisten houden hun MRI-scans tegen het licht: Bette Dam en Hans-Jaap Melissen!

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1