appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Mindy Howard over NASA-fenomeen Katherine Johnson

dinsdag 25 februari 2020

Woensdag werd bekend dat Katherine Johnson, de baanbrekende Amerikaanse NASA-medewerker, op 101-jarige leeftijd is overleden. Johnson werkte aan verschillende grote projecten, waaronder de Apollo 11-missie in 1969, waarbij Neil Armstrong voet zette op de maan. 

Als Afro-Amerikaanse vrouw was ze een opvallende verschijning in de door mannen gedomineerde ruimtevaart. Maar daardoor ook een inspiratie voor velen. Ook voor de van origine Amerikaanse Mindy Howard. In 2023 gaat de inmiddels Nederlandse Howard als eerste Nederlandse vrouw de ruimte in. Zij vertelt in de De Nieuws BV wat Katherine Johnson voor haar en de ruimtevaart heeft betekend.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1