appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Verziekte arbeidsomstandigheden bij Octrooibureau in Rijswijk

donderdag 10 september 2015, 12:00 uur

Voor de vijfde keer in drie jaar tijd heeft een medewerker van EOO, de Europese Octrooi Organisatie, zelfmoord gepleegd. Vakbond Suepo heeft sterke aanwijzingen dat verziekte arbeidsomstandigheden hebben bijgedragen aan deze daad maar krijgt geen toestemming dit te onderzoeken. 

Advocaat Liesbeth Zegveld die de vakbond bijstaat legt uit dat het octrooibureau een bijzondere juridische positie heeft. Hierdoor kan de directie niet tot medewerking aan een onderzoek worden verplicht.

PvdA Kamerlid John Kerstens gaat naar aanleiding van deze zelfdoding voor de vierde keer de arbeidsomstandigheden binnen het octrooibureau ter discussie stellen in de Kamer. Eric en Willemijn praten met de advocaat en de politicus over de verziekte werksfeer en wat er gedaan kan worden voor de medewerkers van deze organisatie in Rijswijk.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1