appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven

De Nieuws BV

Massamarkt van goedkopen kunst in de 17e eeuw

dinsdag 11 augustus 2015, 12:00 uur

In de 17de - Gouden - eeuw, werd er in Holland aan de lopende band geschilderd. Niet alleen door de grote meester Rembrandt, maar ook door de mindere goden. Onze republiek was het kloppende hart van een heuse massa-industrie. Voor een prikkie kon je in die tijd al een kunstwerk kopen. 
 
Kunsthistorica Angela Jager deed onderzoek naar deze 17de eeuwse markt en vertelt er over in De Nieuws BV!
 
“Het was een trend dat iedereen schilderijen aan de muur wilde hangen. Er zijn schattingen gedaan dat er toen miljoenen schilderijen zijn gemaakt. Alle topkunstwerken zoals van Rembrandt bestaan nog. Maar van de goedkopere werken is weinig bewaard gebleven”, vertelt Jager.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1