appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

'Het Allerbeste' volgens Birgit Donker

dinsdag 26 mei 2015, 13:09 uur

Prominente Nederlanders maken ons warm voor de mooiste dingen in het leven. En daarvoor schakelen we vandaag naar Amsterdam, naar de werkkamer van de directeur van het Mondriaan Fonds: Birgit Donker. Zij vertelt over het boek ‘Door het Beeld/Door het Woord’ van Rene Gude en Peter Henk Steenhuis.  

Wie is Birgit Donker?  

Donker is directeur van het Mondriaan Fonds! Ze studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en vervolgens ging ze naar Parijs en volgde aan de ‘Ecole Supérieure de Journalisme’ van de Sorbonne een postdoctorale opleiding. Donker was van 2006 tot 2010 hoofdredacteur van het NRC Handelsblad en daarmee de eerste vrouwelijke hoofdredacteur in Nederland van een landelijk dagblad. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1