appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Bed, bad en brood opnieuw ter discussie

woensdag 15 april 2015, 12:07 uur

Nederland moet zelf beslissen of uitgeprocedeerde asielzoekers 'bed, bad en brood' krijgen. Dat zegt het comité van Ministers van de Raad van Europa in een conceptnota. Daarmee kaatst Europa de bal weer terug naar Den Haag. In een eerder stadium deed het comité voor Sociale Rechten van diezelfde raad nog de uitspraak dat Nederland hier wel voor moest zorgen. De onlangs afgetreden staatssecretaris Fred Teeven voerde na veel weerstand de regeling alsnog in.

Joél Voordewind van de ChristenUnie vindt de uitspraak in de conceptnota teleurstellend. "Dit is niet conform de normen en waarden die zijn vastgelegd in het sociale handvest van de Raad van Europa." Voordewind hoopt dat veel gemeenten de bed, bad en brood-voorzieningen kunnen voortzetten. Hij zegt dat de Partij van de Arbeid, de VVD en de coalitiepartijen om er nu samen moeten uitkomen.

Meer zien? Bezoek de website van De Nieuws BV
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1