appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Anorexia én andere psychische problemen? Dan is zorg ver te zoeken

maandag 16 december 2019

Anorexiapatiënte Laura (33) dreigt, net als veel andere complexe anorexia patiënten, tussen wal en schip te vallen. Op dit moment zit Laura bijna vier weken in een crisisopvang, na jarenlang van het kastje naar de muur te zijn gestuurd. 

Eerder dit jaar werd duidelijk dat er grote zorgen bestaan over de behandeling van deze complexe anorexiapatiënten, die vaak méér problemen hebben dan alleen een eetstoornis. Wat gaat er fout?

Dat bespreken Mapke de Boer, een vriendin van Laura en psycholoog en ervaringsdeskundige Lenneke van Hastenberg in De Nieuws BV. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1