appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Luister terug

Twee vaders verloren hun kind door een verkeersongeluk waarbij een smartphone betrokken wa

maandag 16 oktober 2017

Het aantal verkeersongevallen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook vorig jaar steeg het aantal ongelukken weer. Boosdoener is waarschijnlijk de smartphone. Nog altijd maken veel mensen gebruik van de smartphone achter het stuur.


De kille cijfers spreken voor zichzelf, maar achter die cijfers zit een wereld van verdriet. Bijvoorbeeld van Micheal Kulkens en Frank Frijns. Zij verloren beiden een kind bij een smartphone-gerelateerd ongeluk. Bij ons in de studio spraken zij over hun verlies, en over mogelijke manieren om de smartphone uit het verkeer te weren. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1