appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

De Nieuws BV

Luister terug

'Uit De Boekenkast' met Claudia de Breij en Nicolaas Veul

vrijdag 6 juli 2018

Over een paar weken start de Gaypride in Amsterdam. In een jaar waarin bushokjes met posters van zoenende mannen niet veilig waren voor geweld is het blijkbaar nog steeds nodig om seksuele vrijheid te vieren én te bespreken. We vragen ons in De Nieuws BV af: hoe belangrijk is zo'n poster eigenlijk? 


Daarom spreken we de komende weken met verschillende LHBT-ers over het belang van herkenning. In de eerste aflevering van de nieuwe serie 'Uit De Boekenkast' vragen wij cabaretier Claudia de Breij en programmamaker Nicolaas Veul: wat is de eerste keer dat je jezelf terugzag in een boek, een film, een serie, een theaterstuk of bij een muzikale artiest? En hoe belangrijk was dat?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1