appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Presentator: Patrick Lodiers

Luister terug

Sunita Biharie en Meera Nankoe over zware onderdrukking van Hindostaanse vrouwen

woensdag 7 februari 2018

In de Hindoestaanse gemeenschap worden vrouwen zwaar onderdrukt. Ook in Nederland. Maar door de zwijgcultuur kunnen ze hier niet over praten. Als je wél met je verhaal naar buiten komt loop je het risico dat je uitgesloten wordt of bedreigd. 


Willemijn Veenhoven praat erover met Sunita Biharie. Zij heeft van jongs af aan met deze onderdrukking te maken gehad en zit zich in om de misstanden in de gemeenschap aan het licht te brengen. En Meera Nankoe is eigenaar van Stage & Stories waarmee ze door middel van theater taboe's doorbreekt. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1