appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Nieuws BV

Luister terug

Erik Dijkstra krijgt een lesje punchen

woensdag 5 juli 2017

Vandaag worden in de Tour voor het eerst de klimspieren van de renners echt getest. De lakmoesproef ligt in de Vogezen, aan het eind van de etappe: op de steile Planche des Belles Filles. Een aankomst voor klimmers, klassementsmannen en misschien wel een puncheur.

Aangezien de Vogezen toch een beetje de Utrechtse Heuvelrug van Frankrijk zijn, toog Erik Dijkstra naar Rhenen voor een lesje punchen van Jim van den Berg. Jim fietste op 17 augustus 2012 de Grebbeberg op in 1 minuut 28. Hij werd daarmee in een klap King of the Mountain in de populaire wieler-app Strava. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1