appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Dagwacht

De Ommekeer met psycholoog Hilde Bolt

donderdag 22 september 2016, 04:00 uur

Een gebeurtenis die een mensenleven op z’n kop zet. Het opzeggen van die saaie baan en het avontuur tegemoet. Of ’t juist rustiger aandoen, stoppen met die drugs en rust en stabiliteit zoeken. Het uit-het-huis-zetten van die saaie partner en toegeven aan hormonen-in-het-lijf.

Iedere week hoort u een gast in de uitzending over zijn of haar Ommekeer. Deze week is dat psycholoog en coach Hilde Bolt, van wie binnenkort haar boek Get Your Guts uitkomt.

Een boek dat de aandacht vestigt op ons ‘buikgevoel’, daar waar het volgens Bolt eigenlijk allemaal gebeurt maar waar we veel te weinig op - durven - varen. Bovendien geeft ze ruimte aan verhalen van mensen die bewust voor een ommekeer in hun leven hebben gekozen. Verhalen van mensen die ze in de 20 jaar die ze als psycholoog en coach werkzaam is, begeleidde. Maar ook tips voor mensen die eigenlijk een switch in het leven willen maken, maar niet veel verder komen dan… twijfel. En zoals mijn grootvader zei: bij twijfel moet je blijven zitten waar je zit. Ik ga zo vragen of ze het met mijn grootvader eens is.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1