appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Matthijs van Nieuwkerk is de 'koning van Hilversum'

ANP
woensdag 16 mei 2018 | KRO-NCRV | Loliet Witteveen Twitter

Hoewel de geruchten gingen dat Matthijs van Nieuwkerk zou stoppen bij de Nederlandse Publieke Omroep en zou overstappen naar een commerciële omroep, gaan we deze zomer alleen nog maar meer van hem zien. Hij gaat door met een nieuw seizoen van De Wereld Draait Door en krijgt er in de zomer maar liefst drie programma's bij: een reisprogramma, een boekenprogramma en een programma op de zaterdagavond.

Bekijk hier het fragment

'Echt een publieke omroep-dier'

Wordt dat geen overkill aan Matthijs van Nieuwkerk? Niet volgens Arno Kantelberg, hoofdredacteur van Esquire en vanochtend te gast bij Spraakmakers op NPO Radio 1. "Matthijs stak er vanaf het begin af aan meteen bovenuit", zegt hij in de radiouitzending. "Hij is de koning van Hilversum!"

Ook Catherine Keyl, presentatrice bij de publieke omroep, is positief. "Matthijs van Nieuwkerk is echt een publieke omroep-dier en een ontzettend goede presentator." Wel zit er volgens haar ook een gevaar aan enorme talenten die op een gegeven moment voor alles worden gevraagd. "Het is zonde als je straks denkt: "Daar heb je alwéér Matthijs van Nieuwkerk"."

Zomerstop afgelast

Dat de zomerstop bij de NPO eindelijk is afgelast, is voor iedereen goed nieuws. "Juist in de zomer heb je behoefte aan leuke televisie", zegt cabaretier en columnist Jasper van Kruik. "Net zoals je op Pinksterdag geen krant krijgt, terwijl je dan net de tijd hebt om hem te lezen, wil je juist in de vakantie goede programma's op televisie."

Ook Spraakmaker worden? Meld je aan voor de community!

Wij zijn op zoek naar mensen die met ons willen meepraten en meedenken over onderwerpen op de radio. Daarom willen we graag van jou horen wat jij vindt dat nieuws is. Of wat nieuws zou moeten zijn.

We horen elke dag vooral meningen over het nieuws. Maar is het niet veel interessanter om mensen vanuit hun ervaring aan het woord te laten? Dat alles vanuit het principe: vertel ons wat je weet, niet alleen wat je vindt. Lijkt het jou interessant hierover mee te praten of wil je meer informatie? Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of meld je aan!

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1