Cultuur & Media
BNNVARA

5 cultuurtips voor dit weekend: 'Het Allermooiste'

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. 5 cultuurtips voor dit weekend: 'Het Allermooiste'

Dat ene concert, een nieuwe pageturner of toch die ene tentoonstelling. In de rubriek 'Het allermooiste' van De Nieuws BV delen prominente Nederlanders uit de kunst- en cultuursector een ervaring die zij op dit moment bestempelen als hét allermooiste. Dit zijn de cultuurtips van deze week.

Muziek: Beyonce at Coachella (Wilbert Mutsaers)

Hij is de grote man van Spotify Nederland en was overdonderd door het concert van megaster Beyonce: "Hoge verwachtingen werden ver overstegen. Los van Beyonce zelf, repertoire, choreografie, statements, ben ik ook zowat omgevallen van de technische productie. Een real time one take videoclip waarin alles klopte, alles. Check de herhaling!" Kijk het optreden dus terug.

Het Allermooiste - Beyonce at Coachella

Geluid: Je oren (Bastiaan Geleijnse)

"Thank you for the music", zegt Bastiaan Geleijnse tegen de producers en organisatoren van alle muziekfestivals. Maar mensen, kijkt u toch uit, de oren zijn namelijk het allermooiste. Geleijnse, tevens bedenker van Fokke en Sukke, wil een pleidooi houden voor de onschatbare waarde van het menselijk oor. "Muziek op alle festivals staat zo ontzettend hard, ik begrijp er niets van, iedereen draagt doppen en de kwaliteit van de muziek neemt er gewoon bij af." Hierbij zijn oproep aan de muziekindustrie: "Denkt u een beetje aan onze oren lieve mensen!"

Het Allermooiste - Je oren

Geschiedenis: Petra - Jordanië (Jan Raes)

Directeur van het koninklijk concertgebouworkest Jan Raes weet het zeker: de oude stad Petra is het allermooiste om te bezoeken. Vrij impulsief heeft hij een ticket gekocht naar Jordanië omdat hij naar Petra wilde en hij werd beloond. "Op een ezeltje door smalle spelonken van 2 meter breed en 200 meter hoog zie je ineens de rijkdommen van de verborgen stad in de stenen. Je staat daar plots als een klein mannetje voor een grafmonument, het is terecht dat ze dit een van de zeven wereldwonderen noemen."

Het Allermooiste - Petra

Cultuur: Holland Festival (Hans Ubbink)

Hans Ubbink, topontwerper, neemt een voorschot op het allermooiste. Zijn hoogtepunt is het Holland Festival. Dit festival voor de nationale podiumkunsten is een van de favoriete evenementen van Ubbink maar deze keer is het nog net iets specialer. "Mijn grote held, David Bowie, krijgt een ode. Er komt een Bowie remix van het conservatorium maar het allermooiste is de Blackstar Tribute. Een semi-klassieke bewerking van Blackstar, op zoek naar de emotionele kanten van Bowie's allerlaatste plaat."

Allermooiste Hans Ubbink

Muziek & Cultuur: Zjef Vanuytsel (Jean van de Velde)

Volgens regisseur van de Velde is de Belgische cultuur en specifiek zanger Sjef Vanuytsel het allermooiste. We hebben volgens van de Velde steeds minder aandacht voor de Belgische kunst en cultuur. De Belgen lijken volgens hem ook steeds minder te weten van onze Nederlandse pareltjes op dat gebied. Van de Velde wilde graag Zjef Vanuytsel nog even uitlichten: "eigenlijk een beetje de Boudewijn de Groot van België, Bob Dylan-achtige nummers. De stijl is simpel en recht uit het hart, prachtig." We moeten vooral Zottemorgen eens goed gaan luisteren en meer met onze Belgische cultuurvrienden in gesprek raken volgens van de Velde.

Het Allermooiste - Zjef Vanuytsel

Ster advertentie
Ster advertentie