Cultuur & Media
BNNVARA

Big2 brengt zijn eerste soloalbum uit

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. Big2 brengt zijn eerste soloalbum uit

The Opposites wonnen de Popprijs 2013. Kort na het winnen van deze prijs verdween het hiphop-duo van het toneel. Nu, iets meer dan vier jaar later is Twan van Steenhoven, oftewel, Big2 terug. En hoe! In De Nieuws BV sprak hij met Willemijn over zijn soloalbum Van Staal.

Bekend zijn is topsport

"In het dagelijks leven ben ik gewoon Twan van Steenhoven maar ik ben Big2 als rapper", zegt Twan met een lach op zijn gezicht. Of Twan het erg vindt dat hij nog steeds als de ene helft van The Opposites wordt gezien? "Nee, dat is ook niet gek en ik ben er wel trots op."

Quote

Ik ben niet zo'n BN'er lul die onaardig gaat doen

Twan van Steenhoven

Het behalen van de popprijs is volgens Twan wel één van de laatste hoogtepunten van The Opposites: "Daarna zijn we de hele zomer nog op tour geweest en toen was het voor ons beide tijd om gewoon even wat anders te doen. Los van elkaar ben je natuurlijk ook gewoon een persoon en dan wil je ook wel eens andere dingen doen." Na hun show op Lowlands dacht Twan 'we did it', ze hadden alles bereikt waarover hij ooit droomde dus dit was het moment om eens wat anders te gaan doen: "We zijn daarna nog twee jaar door gegaan en elke show gaf ik 180% maar op een gegeven moment was ik gewoon moe. En ik ben niet zo'n BN'er lul die onaardig gaat doen. Dan sta je met een groep gasten om je heen, die je helemaal niet kent, en blijf je leuk en aardig doen. Dat is echt topsport."

Van Staal

Dus, Willem ging acteren en Twan verhuisde terug naar Heiloo en ging muziek maken: "Ik wilde eigenlijk even een weekje of twee ernaartoe, maar het klikte zo goed. Ik vond het wel lekker zo om simpel tussen de oudjes in de supermarkt te staan, gewoon rustig." Dus hij bleef en maakte een hartstikke mooie plaat, Van Staal.

Quote

Succes is niet zo belangrijk als iedereen zegt.

Twan van Steenhoven

Het openingsnummer heet Van staal: "Dat gaat over dat wat je ook mee maakt, je bent toch niet stuk te krijgen. Dat is misschien iets wat ik dan ook vooral naar mijzelf zeg." Door de rust op te zoeken, te luisteren naar zijn lichaam en weg te zijn van de gekte kwam Twan meer tot zichzelf: "Succes is niet zo belangrijk als iedereen zegt." En daarom heeft hij nu echt iets gemaakt waar hij helemaal achter staat.

Ben je benieuwd naar Van Staal? Kijk hier dan alvast een van de nummers van het album 'Ik wil dat je danst'.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie