appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO
STER Advertentie

Een nieuwe morgen – Podcastserie van Spinvis

Human
dinsdag 27 februari 2018 | HUMAN | Redactie

Volgende week is op NPO 2 de documentaire 2Doc: Een nieuwe morgen te zien, over een experiment in een verzorgingshuis in Utrecht Oost, waar hoogbejaarden samenwonen met jongeren. Op basis van gesprekken met de bewoners maakte Spinvis, de eenmansband van Erik de Jong, een vijfdelige podcastserie Een nieuwe morgen met korte geluidsimpressies.

Wel lekker dat jonge spul!

Bejaarde bewoner van verzorgingshuis Tuindorp Oost in Utrecht

Aflevering 1: Ben je oud?

Vind je jezelf oud? De bewoners van Tuindorp Oost hebben hier zo hun eigen gedachten over. De een voelt zich lichamelijk stokoud, maar kan zich geestelijk niet voorstellen dat ze bijna honderd is. De ander heeft op zijn 25ste het gevoel al over het hoogtepunt heen te zijn. Wanneer begint ouder worden en wat zegt leeftijd eigenlijk?

Aflevering 2: De hemel

Voor sommige bewoners van Tuindorp Oost nadert de dood, terwijl voor anderen dit nog zo ver weg lijkt te zijn. Het geloof in een hemel of een volgend leven kan houvast bieden. Maar wat als dat geloof er niet is? Wat staat een mens te wachten?

Aflevering 3: Dromen

Falen als superheld, mensen van vroeger weer eens zien, het alledaagse verwerken of juist heel akelige beelden. Oude en jonge bewoners van Tuindorp Oost geven een kijkje in hun nachtelijke gedachten.

Aflevering 4: Piet de Bruin (de plezierportier)

Meneer De Bruin is overleden. Als plezierportier hield hij altijd de wacht bij de deur. Zijn overlijden blijft daardoor niet onopgemerkt. Herinneringen aan zijn aanwezigheid, zijn streken en zijn praatjes worden opgehaald.

Aflevering 5: Liefde Liefde kent geen leeftijd

Dat blijkt ook wel uit de gesprekken met de ouderen en jongeren van het Utrechtse verzorgingstehuis. De bewoners vertellen over verliefd worden op je 100ste, de hoop dat dit toch wel eerder gebeurt en verloren geliefden, die altijd nog aanwezig zijn.

Meer informatie over 2Doc: Een nieuwe morgen

Op www.human.nl/een-nieuwe-morgen vind je meer informatie over de documentaire 2Doc: Een nieuwe morgen en een interview met documentairemaker Kim Brand. 

De documentaire Een nieuwe morgen wordt uitgezonden op dinsdag 6 maart om 22.55 uur op NPO 2. Na uitzending is de documentaire terug te kijken via NPO Start. Op de podcastpagina van Een nieuwe morgen vind je alle afleveringen van de postcast van Spinvis. De podcasts worden ook uitgezonden in Nooit Meer Slapen.

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1