Cultuur & Media

Welke exposities mag je niet missen deze winter?

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Welke exposities mag je niet missen deze winter?

We hebben weer een paar koude, donkere maanden in het vooruitzicht. Geen zin om al die tijd onder een fleecekleedje te liggen? Bezoek eens een museum. Genoeg mooie exposities te bezoeken deze winter. Voor de nodige inspiratie alvast een paar tips van Ralph Keuning, directeur van Museum de Fundatie in Zwolle, en regelmatig te gast in de rubriek Het Allermooiste van De Nieuws BV.

Tirzo Martha – No Excuses!

"Verwacht van de Curaçaose kunstenaar Tirzo Martha geen koele beelden op sokkels. Zijn werk draait om activeren en engageren, om sámen. Hij geeft les aan kunststudenten op Curaçao die hij betrekt bij het maken van, en daarmee laat bijdragen aan, zijn werk. Dat zal ook bij No Excuses! het geval zijn, want tijdens de tentoonstelling gaat hij live in de grote zaal een installatie maken. Dat idee van een museum als een kolkend laboratorium vind ik heel prikkelend."

Tot en met 7 januari
Museum Beelden aan Zee, Scheveningen

Wolfgang Mattheuer - Retrospectief

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

"Wolfgang Mattheuer (1927-2004) is een schilder uit de Leipziger Schule. Hoewel hij groot is geworden in de DDR, is zijn werk allesbehalve socialistisch realistisch. Mattheuer schilderde figuratief en surrealistisch en zijn schilderkundige kracht is betoverend. Wat zijn werk extra spannend maakt, is dat het een stevige laag – op het eerste gezicht verborgen – regimekritiek bevat. Dit retrospectief is de eerste grote tentoonstelling buiten Duitsland. Ik ben ervan overtuigd dat we met Mattheuer een sensationele ontdekking presenteren."

Tot en met 7 januari
Museum de Fundatie, Zwolle


Fernand Léger – Schoonheid Alom

"Eindelijk weer een grote overzichtstentoonstelling van deze belangrijke schilder. Typerend aan Léger is dat hij zich graag liet inspireren door andere kunstdisciplines. Zo had hij intensief contact met regisseurs, dichters en architecten. Juist deze contacten vormen de rode draad in Schoonheid Alom en ik ben ontzettend benieuwd hoe ze dat tot leven gaan brengen. Fijn om 2018 te beginnen met Léger!"

Van 9 februari tot en met 3 juni
BOZAR/Paleis voor Schone Kunsten, Brussel

Bron: Muze

Behoefte aan meer culturele tips? De Nieuws BV. geeft je dagelijks een mooie suggestie in de rubriek Het allermooiste.

Ster advertentie
Ster advertentie