Cultuur & Media

Omdat lachen zo gezond is: 8 hilarische radiobloopers

foto: Pexelsfoto: Pexels
  1. Nieuwschevron right
  2. Omdat lachen zo gezond is: 8 hilarische radiobloopers

Ook op de radio gaat er wel eens wat mis. Presentatoren zijn immers ook maar mensen. De Perstribune sluit wekelijks af met een radioblooper, soms van de afgelopen week, soms van langer geleden. Wij selecteerden enkele hilarische fragmenten.

1. Waar is het nieuws?

Nieuwe knopjes voor de nieuwslezer van Radio 538. En dat is op z'n zachtst gezegd even wennen. Hoe het ook zij; van het nieuws krijgen we maar weinig mee, van de mogelijkheden van al die nieuwe knopjes des te meer.

Uit het blooper-archief: nieuwe knopjes

2. Was dit het interview al?

Soms zijn sprekers zich er niet van bewust dat ze op de radio zijn. Zoals in dit geval primatoloog Jan van Hooff. Hij ís op de radio, maar dénkt dat hij nog in een soort van 'voorbabbel' zit. De verbazing bij Van Hooff is dan ook groot wanneer de presentator het interview afsluit en hem bedankt voor het gesprek.

Uit het blooperarchief: voorgesprek op de radio

3. Lachen om een 'zaadveredelaar'

Tijdens een nieuwsbulletin ontstaat er hilariteit over een 'zaadveredelaar'. Tja, zie dan nog maar eens de rest van het bulletin af te maken. Zonder te lachen, dus.

Om deze inhoud te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

4. Bejastingbillet

Is het een allergische reactie op de Belastingdienst of gewoon een slechte dag van de presentator? De slogan 'Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker' gaat in ieder geval niet op voor Felix Meurders.

5. Ik wil niet lachen, maar...

Niet heel gepast; de slappe lach krijgen bij het lezen van een overlijdensbericht. En toch is dat precies wat er hier gebeurt.

6. Wat zeg je nu?

De presentator wil afscheid nemen met de woorden 'Dit was AVRO's Radiojournaal, goedenavond', maar dat gaat niet helemaal goed. Gelukkig kan hij er zelf ook om lachen.

7. Zit je wel eens op de fiets?

Als je als presentator aan Michael Boogerd (ex-profwielrenner) vraagt of hij ook wel eens op een fiets zit, dan had je misschien wat langer in je bed moeten blijven liggen.

8. Even kuchen

Wat is er aan de hand met onze verslaggever ter plaatse? Heeft hij zich verslikt in zijn broodje kaas? Heeft hij last van brandend maagzuur? Zelfs een korte kuchpauze brengt geen verlichting.

Uit het blooper-archief: maagzuur?

Ster advertentie
Ster advertentie