Cultuur & Media
EONOS

Douwe Bob: 'Ik heb mijn kerk gevonden in muziek'

foto: EOfoto: EO
  1. Nieuwschevron right
  2. Douwe Bob: 'Ik heb mijn kerk gevonden in muziek'

Zanger Douwe Bob komt volgend jaar met een nieuw album, maar heeft in aanloop daarnaartoe alvast zijn single Hold On uitgebracht. Een nummer over gepest worden, iets wat hij zelf ook heeft meegemaakt vertelt hij in Langs de Lijn En Omstreken. "Ik heb mijn kerk gevonden in muziek, omdat ik gepest werd."

Met de nieuwe plaat wil Douwe Bob mensen een hart onder de riem steken. "Een maatje van mij, die heeft een dochter en die wordt gepest op school. Ik zag zijn gebroken hart, en daar brak mijn hart van. Ik kon mij herinneren dat ik werd gepest als kind en dat ik van mijn ouders ook hun gebroken hart zag. Dat vond ik speciaal om over te schrijven. Dus daar heb ik een nummer over gemaakt."

Kathedraal

Uit de reacties die hij krijgt op het nummer, merkt hij dat ze er wat aan hebben. Douwe Bob is zelf ook gepest vroeger. De muziek was voor hem toen ook een uitlaatklep: "Daarom ben ik muziek gaan maken. We komen dan terug op het nummer Hold On. Ik denk dat ik mijn kerk gevonden heb in muziek, omdat ik werd gepest. Ik heb het toen omgebouwd tot een kathedraal."

Als jochie kreeg Douwe van zijn moeder een walkman. "Ze had van die casettebandjes, en eentje daarvan was van de Dire Straits en George Michael. De oude ladies en gentlemen stond erop. Dat nummer luisterde ik heel veel toen ik werd gepest."

{youtube url="https://www.youtube.com/watch?v=fbyCVIKXZZA&feature=youtu.be" start="false"}

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie