Cultuur & Media
KRO-NCRV

DeLaMar theater wil diverser publiek trekken

foto: ANPfoto: ANP
  1. Nieuwschevron right
  2. DeLaMar theater wil diverser publiek trekken

Het DeLaMar theater wil een breder en diverser publiek bereiken. Het theaterpubliek is nu erg wit en dat zou anders kunnen. Dat liet Andreas Fleischmann, directeur van het theater in Amsterdam, vandaag weten in Spraakmakers.

Alhoewel Fleishmann niet van plan is om het huidige publiek de rug toe te keren, mist hij wel wat: "Als je kijkt naar de stad Amsterdam en heel Nederland, dan zie je veel mensen met verschillende achtergronden, die je nog niet in het theater tegenkomt en dat is jammer."

Andere verhalen

Dat begint volgens Fleishmann bij de verhalen die in het theater worden verteld. Andere verhalen, bijvoorbeeld verhalen die mensen met verschillende achtergronden aanspreken en verhalen waardoor jongeren meer getriggerd worden om naar het theater te gaan.

Financiële problemen

De directeur van het DeLaMar is blij dat het theater sinds juni weer gedeeltelijk open is, toch zijn er wel financiële problemen, zegt Fleishmann: "Vooral omdat het perspectief ontbreekt en het traditionele businessmodel voorlopig onmogelijk is."

Andreas Fleischmann en Arjen Lubach over het komende theaterseizoen

Download de NPO Radio 1-app

Met onze app mis je niks. Of het nou gaat om nieuws uit binnen- en buitenland, sport, tech of cultuur; met de NPO Radio 1-app ben je altijd op de hoogte. Download 'm hier voor iOS en hier voor Android.

Ster advertentie
Ster advertentie