appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

'Dierenbeschermers mogen BNN op beide wangen zoenen'

Screenshot promo BNN
maandag 24 oktober 2016 | KRO-NCRV | Jelmer van der Schaaf Twitter

Dierenbeschermers mogen BNN op beide wangen zoenen voor de aandacht die is ontstaan voor het klonen van dieren. Dat zei Marc Josten, hoofdredacteur van Human in het Mediaforum op NPO Radio 1.

Josten reageerde op het programma Klonen: Wens of Waanzin? dat BNN vrijdag uitzendt. In dat programma wordt buldog Joep (12) uit Rotterdam gekloond in Zuid-Korea. Het is voor het eerst dat in Nederland een huisdier wordt gekloond. 

Lees ook: 'Pipo de kloon' is geen BNN-grapje

De hoofdredacteur van Human vindt het goede journalistiek en noemt het 'een leuke stunt'. Algemeen directeur van NH en AT5, Paul van Gessel, sluit zich bij Josten aan. Hij vindt het een slimme manier om de discussie aan te jagen. "Je kunt ook een debat organiseren maar daar kijkt geen hond naar."

'Calvinistisch vingertje'

Verschillende politieke partijen en dierenwelzijnsorganisaties hebben kritiek op het programma van BNN. Ze vinden het klonen van een hond onethisch. Josten hekelt 'het calvinistische, opgeheven vingertje' van de critici. "Ze zouden juist blij moeten zijn dat het onderwerp in de aandacht staat."

Van Gessel gaat nog een stap verder. Hij vindt dat politici zich niet moeten bemoeien met de keuzes die de media maken. "Daar zijn politici niet voor uitgevonden, zeker niet een paar weken na de discussie over de Turkse president Erdogan die media in zijn land het zwijgen oplegt."  

Bekijk hier het Mediaforum met Marc Josten en Paul van Gessel. Zij praten ook over de PvdA, die meer geld wil voor de Publieke Omroep en over de onafhankelijkheid van sportjournalistiek:


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1