appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Wordt deze actrice de nieuwe James Bond?

AFP
dinsdag 16 juli 2019 | NOS | Redactie

De geruchtenmolen draait sinds maandag overuren: James Bond zou in de komende film zijn 'license to kill' aan de wilgen hangen en zijn spionnennummer 007 overdragen aan een jonge vrouw, aldus de Daily Mail. "De vraag is tot hoever je James Bond kan evolueren zonder dat hij zijn Bondness kwijtraakt", zegt filmjournalist Noa Johannes in NOS Met het Oog op Morgen.

Krijgen we een vrouwelijke 007?

Captain Marvel-actrice Lashana Lynch is volgens de geruchten inmiddels gestrikt voor de rol van de nieuwe 007. Johannes: "In de nieuwe film zit een scene waarin spionnenmeester M, gespeeld door Ralph Fiennes, 007 vraagt om de kamer binnen te komen. Je ziet dan niet Daniel Craig, maar Lynch binnenlopen". Bond zou met pensioen gaan, waarna Lynch hem opvolgt. 

Producenten van de nieuwe film, die in april 2020 in de bioscopen draait, hebben nog niks bevestigd. "Ook is het nog niet duidelijk of de Bond-films helemaal stoppen of dat ze doorgaan en dit een extra franchise wordt."

Sterkere vrouwen 

De meesterspion staat erom bekend dat hij vrouwen verslindt en een seksistische opmerking niet schuwt. "Maar je ziet juist dat de Bondfilms al erg zijn veranderd. Seksistische of racistische opmerkingen komen bijvoorbeeld niet meer voor. En vrouwen zijn steeds sterkere personages geworden."

Johannes is dan ook kritisch: "Ik vraag me af in hoeverre je Bond kan evolueren voordat hij zijn Bondness verliest".

Zelf hoopt de filmjournalist in de toekomst zowel James Bond als Lynch als spion op het witte doek te zien. "Noem mij nostalgisch, maar ik ben toch wel een enorme James Bond-fan."

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1