appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Martine Bijl (71) overleden

ROLAND J. REINDERS/MAX
maandag 3 juni 2019 | NOS | NPO Radio 1 | Redactie

Zangeres, presentatrice en actrice Martine Bijl (71) is overleden. Ze overleed donderdag in haar atelier in Maarssen in het bijzijn van familieleden aan de complicaties van de hersenbloeding die ze in september 2015 kreeg.

Jan Slagter reageert op overlijden Martine Bijl

Bijl was de laatste jaren vooral bekend als presentatrice van het tv-programma Heel Holland Bakt. Ze presenteerde de eerste drie seizoenen van het succesvolle kookprogramma voor amateurs, tot ze in september 2015 ziek werd. Omroep MAX-baas Jan Slagter reageert op NPO Radio 1 op het nieuws: "We zijn heel erg aangeslagen." 

Jan Slagter: 'Fantastische vrouw' 

Slagter omschrijft Bijl als 'no nonsense' en prijst haar humor. "Met woorden spelen kon ze heel goed. Het was voor ons fantastisch om met zo'n presentatrice het programma te beginnen."

"Het is heel triest nieuws", zegt Slagter. "Onze gedachten gaan uit naar Berend Boudewijn en de familie die nu deze fantastische vrouw moeten missen."

Het Zonnetje in Huis

Martine Bijl begon haar carrière als professioneel zangeres en nam twintig lp's en cd's op. Ze zat jarenlang in het panel van het populaire tv-programma Wie van de Drie en speelde een hoofdrol in de meer dan honderd afleveringen van de comedy Het Zonnetje in Huis met Johnny Kraaykamp senior en junior.

Ook vertaalde Bijl een dozijn musicals en trad ze op in televisiereclames, zoals die voor het potgroentemerk HAK.

Rinkeldekink

Na haar hersenbloeding trok Bijl zich terug uit de publiciteit. Vorig jaar november kwam haar boek Rinkeldekink uit, over haar langdurige verblijf in een revalidatiekliniek en over de depressie die daarop volgde. Het boek werd destijds door Lidewijde Paris besproken in Nieuwsweekend: "Het is zo mooi".

Lidewijde Paris bespreektRinkeldekink in Nieuwsweekend

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1