appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Duncan Laurence door naar finale Eurovisie Songfestival

ANP
vrijdag 17 mei 2019 | NOS | Redactie

Duncan Laurence is door naar de finale van het Eurovisie Songfestival in Tel Aviv, komende zaterdag. Hij trad als zestiende op en hoorde als tweede dat hij door is naar de finale. "Het was heel erg spannend", zei Duncan na afloop tegen het NOS Radio 1 Journaal.

Het optreden verliep goed. Ook de veelbesproken 'lichtbol', waarmee tijdens de repetities nog problemen waren, kwam zonder problemen uit het decor.

Dat hij door zou gaan naar de finale was al verwacht: bij de wedkantoren scoort hij steevast hoog. En ook kenners waren lovend over zijn nummer Arcade. "Het gevoel is niet te omschrijven", zei Duncan opgelucht. "Het is een groot compliment dat mensen je graag zien winnen."

Bekijk hieronder het optreden van Duncan in de halve finale:

Om deze video te tonen moet je toestemming geven voor social media cookies.

Ook Noord-Macedoniƫ, Albaniƫ, Zweden, Rusland, Azerbeidzjan, Denemarken, Noorwegen, Zwitserland en Malta zijn door naar de finale. De tien finalisten werden in willekeurige volgorde opgenoemd.

De uitslag van de halve finale is gebaseerd op 50 procent jury-oordeel en 50 procent televoting. De vakjury bekeek zijn optreden woensdag al.

Duncan vond het opnoemen van de landen erg spannend

 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1