appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
STER Advertentie

Moeilijk legaal Game of Thrones te kijken: 'Ik kan het gewoon niet zien!'

ANP
maandag 15 april 2019 | KRO-NCRV | Redactie Spraakmakers

Vanavond om negen uur is de Nederlandse première van het laatste seizoen van Game of Thrones (GoT). Fans hebben maanden moeten wachten op het laatste seizoen van de meest populaire HBO-serie ooit, maar de première is (legaal) alleen te zien bij HBO voor Ziggo-klanten. Een "grote frustratie" voor voormalig NTR-hoofdredacteur en GoT-fan van het eerste uur, Paul Römer. "Ik kan het gewoon niet zien!"

Het Mediaforum met Paul Römer en Hansje van de Beek

Niet meer van deze tijd

Römer noemt het niet meer van deze tijd dat het zó moeilijk is om een populaire serie als GOT legaal te zien. De hoofdredacteur heeft een KPN-abonnement maar GOT wordt exclusief voor Ziggo-klanten aangeboden. "Je mag niet illegaal downloaden en daar ben ik het mee eens, maar bouw een dan een website waarop je het streamt. Vraag daar vijfentwintig euro per aflevering voor wat mij betreft, maar geef mij de mogelijkheid!"

Römer, die hiervoor niet van plan is over te stappen van KPN naar Ziggo, zal het dus bij iemand anders thuis moeten kijken, want hij is ook niet van plan om zich bezig te houden met illegale downloadpraktijken. "Maar ik kijk het liever vanaf mijn eigen bank."

Wat zijn jouw opties? 

Voor mensen die vanavond hetzelfde probleem hebben als Römer, komen wij ook niet verder dan de optie: zoek een vriend, familielid of buurman met een Ziggo Movies & Series abonnement. Kijk samen ouderwets gezellig op de bank óf vraag of je de inloggegevens mag gebruiken. Dan kun je het via de app op je eigen telefoon of tablet bekijken. 

Op illegale downloadsites is de aflevering al te vinden, maar wil je niet dat de white walkers van de wet (justitie) of Brein achter je aankomen; dan raden wij dit af. 

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1