appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-airplay plyr-captions-off plyr-captions-on plyr-download plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-logo-vimeo plyr-logo-youtube plyr-muted plyr-pause plyr-pip plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-settings plyr-volume
STER Advertentie

Spinvis: 'Maak Ingmar Heytze dichter des vaderlands'

Excelsior Recordings
zondag 10 maart 2019 | VPRO | Nooit Meer Slapen

Muzikant Spinvis was deze week te gast bij Nooit Meer Slapen. In de rubriek De Favorieten vertelde hij over andermans muziek, films en gedichten die hem gevormd hebben tot de kunstenaar die hij nu is. 

'Ingmar Heytze is onze Dichter des Vaderlands'

Zo brak Spinvis, in het dagelijks leven bekend als Erik de Jong, halverwege het gesprek een lans voor de Utrechtse dichter Ingmar Heyze. Heytze is volgens de Jong dé dichter bij uitstek die het wel en wee van de Nederlanders weet te vatten.

het wel en wee van ons kikkerlandje

"Ik lees graag en veel poëzie. Nu mag ik dan ineens kiezen en denk ik, laat ik dan maar een statement maken. Er zijn heel veel 'Dichters des Vaderlands' de revue gepasseerd. Er is maar één dichter die het wel en wee van ons kikkerlandje zo goed zou kunnen vangen, en dat is Ingmar."

Vervolgens leest Spinvis het gedicht De Doden, van Ingmar Heyzte voor, waarna het gesprek richting de favoriete film van de Jong gaat: Little Noises (1991).

De Favorieten: Spinvis

Correctie melden

STER Advertentie
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1