Cultuur & Media
KRO-NCRV

'Onbegrijpelijk' dat moordenaar album promoot vanuit gevangenis

foto: Youtube/Rotterdamairlinesfoto: Youtube/Rotterdamairlines
  1. Nieuwschevron right
  2. 'Onbegrijpelijk' dat moordenaar album promoot vanuit gevangenis

"Ik ben de eerste Nederlandse artiest die vanuit de gevangenis voor goud gaat", zegt rapper Djaga Djaga op radiozender FunX van de NPO. Media-ondernemer Jan-Kees Emmer noemt het 'onbegrijpelijk' dat de rapper, die vast zit voor moord, vanuit detentie zijn plaat bij de NPO mag promoten.

Emmer waarschuwt in Spraakmakers dat je hiermee criminelen en de hele cultus eromheen verheerlijkt. "In onze samenleving is er een groep die dit soort wetteloos gedrag romantiseert. Dat hij opgesloten zit is, versterkt zijn status. Hij wordt verheven tot cultheld."

Djaga Djaga was lid van de straatbende Green Gang en zit momenteel een gevangenisstraf van 14 jaar uit voor het plegen van een huurmoord. Het interview heeft hij vanuit de gevangenis gegeven waar hij de komende veertien jaar nog moet zitten. "Deze man zit in een strafinrichting om zijn zondes te overdenken, niet om zijn album te verkopen."

Holleeder in Revu

De ophef over het interview met Djaga Djaga is te vergelijken met die van Holleeder die een column had in Nieuwe Revu en te gast was bij College Tour. Emmer vindt die normalisering van criminelen heel kwalijk, omdat je als media meewerkt aan de opbouw van een status.

De rapper laat in het interview met FunX weten dat hij van plan is ook een vervolgplaat uit te brengen. Hoe hij die op wil gaan nemen, is niet bekend.

Ster advertentie
Ster advertentie