Cultuur & Media
BNNVARA

De nieuwe talkshow vind je niet op tv maar online

foto: Convo/Red Bullfoto: Convo/Red Bull
  1. Nieuwschevron right
  2. De nieuwe talkshow vind je niet op tv maar online

De nieuwe talkshowhelden vind je niet op tv; die vind je online. Via YouTube en allerlei sociale mediakanalen maken jonge presentatoren eigen talkshows. Défano Holwijn, acteur en YouTuber, bereikt elke avond honderdduizenden kijkers met zijn Defano Late Live show op Instagram. En presentator Armin Shah bereikt samen met Yuki Christus en Défano duizenden jongeren met Convo. Over het succes van de onlinetalkshows vertellen zij in De Nieuws BV.

Met de Instagram-talkshow van Défano kan iedereen meedoen: "Het is een livestream op Instagram. Ik film mezelf in mijn woonkamer en daar heb ik gasten. En die gasten kunnen gaan van onbekende naar bekende Nederlanders. Iedereen kan meedoen, waar je ook bent, in welk land je ook bent. Het enige wat je hoeft te doen is mij een verzoek te sturen in de livestream en dan kom jij vanuit je eigen woonkamer in gesprek met mij."

De kracht van spontaniteit

Het is eigenlijk een soort WhatsApp groep, maar dan met beeld erbij. Défano: "Je hebt een talkshow waar je niet live met elkaar bent, maar wel dat iedereen het kan zien. En ik denk dat dat ook een van de grote krachten is van de show."

Onderdeel van de aantrekkingskracht van de show is dat je niet weet wat je te wachten staat. Défano kiest op die avond met wie hij in gesprek gaat: "Ik weet natuurlijk ook niet wie gaat komen. Dan is er een Wijnaldum, dan is er een Depay. Het is niet zo dat ik ze vertel van 'kom er vanavond even bij.' En dat is echt een van de krachten, het spontane."

Quote

De basis is hiphop maar dat betekent niet dat we het helemaal ontleden. Ook politieke thema's komen erin voor

Armin Shah

Convo

Convo lijkt meer op de talkshow zoals we die kennen van De Wereld Draait Door of Jinek. Daar wordt met gasten aan een tafel langer over een onderwerp doorgesproken. Alleen volg je het op YouTube of Spotify. Het is gebaseerd op hiphop maar daar gaat het niet voortdurend over. Armin: "De basis is hiphop maar dat betekent niet dat we het helemaal ontleden. Ook politieke thema's komen erin voor. Alle nieuwtjes die onze doelgroep relevant vindt, bespreken wij."

De hiphoptalkshow weet een jong publiek te bereiken waar de meeste tv-programma's niet bijkomen. Armin: "Het publiek prikt snel door wat echt of nep is. En ze weten dat Defano, Yuki en ik echt met het onderwerp bezig zijn. En we bespreken onderwerpen die die doelgroep ook in het dagelijks leven met elkaar bespreekt. Als Drake met een nieuw album komt is dat het gesprek van de dag op het schoolplein. En dan hebben we het daar over."

Quote

Als het ooit op tv kan, waarom niet? Dat voelt voor ons echt als de Champions League

Armin Shah

Internet heeft geen barrières

Armin: "Internet heeft geen barrières. Als ik vandaag iets verzin kan ik dat morgen erop zetten. Maar, we zijn allebei opgegroeid met tv. Dus dat blijft wel hangen van 'als het ooit op tv kan, waarom niet?' Dat voelt voor ons echt als de Champions League. Maar tot die tijd doen we gewoon ons ding op internet."

Défano Holwijn en Armin Shah over hun succesvolle online talkshows!

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie