Cultuur & Media
NTR

Dit is de winnaar van de Mangiare! kookwedstrijd 2018!

foto: Julie Hrudovafoto: Julie Hrudova
  1. Nieuwschevron right
  2. Dit is de winnaar van de Mangiare! kookwedstrijd 2018!

Vrijdag 7 december was het zover. De jaarlijkse finale van de Mangiare! kookwedstrijd. In de uitverkochte Studio Desmet werd ‘gevulde varkenshaas’ de winnaar. Inzender Loes Oomen ontving van juryvoorzitter Ronald Giphart lovende woorden én een chèque voor een diner voor twee. Het recept vind je hier:

Het hele jaar zonden luisteraars van Mangiare! hun favoriete vaderrecepten naar de redactie. De verhalen erachter bepaalden mede of een recept geselecteerd werd om gemaakt te worden in de uitzending. Mangiare's charmante assistente Francien Knorringa maakte de geselecteerde recepten en deze werden live geproefd in de uitzending.

Tijdens de grote finale kwamen 9 finalisten zelf met hun gerecht - en in sommige gevallen met hun vader, naar de studio. Met in de jury ook Yvette van Boven (programmamaker en kookboekenschrijver), en Ronald Giphart (schrijver over eten en veel meer).

Gevulde Varkenshaas

Presentatrice Petra Possel vroeg de kandidaten naar de achtergrond van hun vader-recepten en waarom juist dit de favoriet was. In de keuken peilde Chris Bajema (Man met de Microfoon) de stemming onder de kandidaten en zag hoe de laatste hand gelegd werd aan de gerechten.

Winnaar en inzender van Gevulde varkenshaas Loes Oomen werd zelf op haar elfde vegetariër. Haar herinnering aan het gerecht gaat dus terug naar de tijd dat ze een jong meisje was en haar vader dit gerecht maakte ter gelegenheid van feestelijke momenten thuis.

Aankomende vrijdag 14 december wordt het nieuwe thema van Mangiare's kookwedstrijd 2019 bekendgemaakt: 19:30 - 20.30 uur op NPO Radio 1, luisteren dus!

Ster advertentie
Ster advertentie