Cultuur & Media
BNNVARA

Domien Verschuuren: 'Ik denk niet dat je anno 2018 nog een stempel op mannelijkheid kunt plakken'

foto: De Nieuws BVfoto: De Nieuws BV
  1. Nieuwschevron right
  2. Domien Verschuuren: 'Ik denk niet dat je anno 2018 nog een stempel op mannelijkheid kunt plakken'

Het is vandaag internationale mannendag. Maar wat betekent het vandaag de dag om man te zijn? Wat is mannelijkheid en waar vind je dat? Precies de vragen die drie radiomakers Domien Verschuuren, Bas Louissen en Chris Bergström zich afvragen in 'Man man man, de podcast'. Daarover vertellen ze in De Nieuws BV.

Iedere twee weken komen de drie vrienden bij elkaar om over hun - al dan niet aanwezige - mannelijkheid te praten. Met een hele dikke knipoog. Eigenlijk hoor je drie mannen van dertig die het hebben over thema's als vriendschap, afscheid, klussen, geld, auto's, sporten, daten en noem maar op. En dat met een flinke dosis humor.

Quote

Ik denk niet dat je anno 2018 nog een stempel op mannelijkheid kunt plakken

Domien Verschuuren

"We horen vaak van vrouwen dat ze met schaamrood op de kaken zitten te luisteren. Alsof ze in een kroeg zitten en stiekem aan het tafeltje naast ons zitten mee te luisteren", Vertelt Domien.

Mannelijkheid anno 2018

Maar toch: ze stellen de vraag in de podcast: wat is mannelijkheid? Domien: "Ik denk niet dat je daar anno 2018 nog een stempel op kunt plakken. Als ik kijk naar mijn ouders: mijn moeder kookte, mijn vader werkte de hele dag. Maar in mijn relatie liep dat allemaal door elkaar, dus kun je je de vraag stellen: is het nog belangrijk om mannelijkheid te benadrukken in een relatie?"

Quote

Als je er van uitgaat dat een man een houthakker is die klust en het land ingaat, dan zitten wij daar vele gradaties onder

Chris Bergström

Chris: "Als je er van uitgaat dat een man een houthakker is die klust en het land ingaat, dan zitten wij daar vele gradaties onder. Dan snap ik niet dat de genenpoel mij nog niet heeft verwijderd. Ik ben niet handig met klussen, ik heb twee linkerhanden in het kwadraat."

Mannenvriendschap

Bas: "In de aflevering over afscheid vertelde Chris over het afscheid van zijn moeder. Dat was een emotioneel verhaal. In de reacties hoorden we dat mensen dat heel mannelijk vonden. Bij het verhaal van Chris kwam veel gevoeligheid kijken. We hoorden het aan, maakten een grap en gingen door."

"Misschien is dat ook wel iets van mannenvriendschappen. Als iets emotioneel is, en het ongemakkelijk wordt, dat je het weglacht. En dan hef je het glas. Dat is iets wat mannen misschien meer doen dan vrouwen." zegt Domien.

Luister naar Man Man Man, de podcast

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Instagram, Facebook en Twitter.

Ster advertentie
Ster advertentie