Cultuur & Media
EONOS

De top-5 spionnenfilms die je moet zien

foto: Still uit trailer Johnny English Strikes Againfoto: Still uit trailer Johnny English Strikes Again
  1. Nieuwschevron right
  2. De top-5 spionnenfilms die je moet zien

Het nieuwste en derde deel van de Johnny English-filmserie is sinds 20 september te zien in de bioscoop. De Britse spionagefilm heet Johnny English Strikes Again en uiteraard is de hoofdrol gereserveerd voor Rowan Atkinson. Vanwege het succes van spionagefilms hebben we een top-5 voor je gemaakt!

Ab Zagt over Johnny English 3

In het Langs de Lijn en Omstreken is filmjournalist Ab Zagt te gast en vertelt over de nieuwe film.

Na een massale cyber-aanval komen alle identiteiten van Britse spionnen op straat te liggen. De Britse premier wendt Engelands laatste hoop aan: voormalig MI7 spion Johnny English. Zijn opdracht is om de meesterhacker te vinden. Natuurlijk helpt de klungelige Johnny English een soepele operatie om zeep en zorgt voor een hilarische actiekomedie.

5. Skyfall

Skyfall (2012) is de 23e Bond-film. James Bonds loyaliteit aan M (Judi Dench) wordt op de proef gesteld wanneer zij geconfronteerd wordt met haar verleden. Als MI6 onder vuur ligt is Bond (Daniel Craig) genoodzaakt om de bedreiging op te sporen en te vernietigen. Ondanks de hoge prijs die dit met zich meebrengt.

4. Syriana

Terwijl CIA-agent Robert Barnes (George Clooney) de verontrustende waarheid achter het werk ontdekt waaraan hij zijn leven gewijd heeft, krijgt een jonge oliehandelaar (Matt Damon) te maken met een familietragedie en zoekt zijn heil in een vennootschap bij een idealistische Arabische prins.

Een zakelijke advocaat komt voor een moreel dilemma te staan bij een fusie van twee machtige Amerikaanse oliemaatschappijen, terwijl aan de andere kant van de wereld een Pakistaanse jongen ten prooi valt aan de rekruteringsmethode van een charismatische geestelijke. Allemaal spelen ze een kleine rol in het complexe systeem achter de olie-industrie, onwetend welke explosieve impact deze gaat hebben op hun levens en de hele wereld.

3. From Russia with Love

De tweede Bond-film in dit rijtje. Deze film met Sean Connery in de hoofdrol komt uit 1963. James Bond wordt naar Istanboel gestuurd om samen met de Russische ambassademedewerkster Tatiana Romanova de Russische ontcijferingsmachine Lektor in handen te krijgen.

De Russen weten hier echter niks van en het lijkt een val te zijn van de criminele en geheimzinnige organisatie SPECTRE om Bond te doden, als wraak op de moord op Dr. No.

2. The Bourne Identity

Een Italiaanse vissersboot redt een drenkeling (Matt Damon) uit de Middellandse Zee. De man lijdt aan geheugenverlies en weet niet wie hij is. In zijn rug zitten drie kogels en het lijkt alsof iemand hem heeft geprobeerd te vermoorden.

Tot zijn eigen verbazing beheerst hij vechttechnieken, en geholpen door Marie (Franka Potente) gaat hij naar Zwitserland op zoek naar zijn identiteit. Al gauw ontdekt hij dat hij deel was van een mysterieus plot met een moordaanslag waar de CIA een grote rol bij speelde.

1. Tinker, Tailor, Soldier, Spy

In de sombere dagen van de Koude Oorlog geniet de spionage veteraan George Smiley (Gary Oldman) van de Britse geheime dienst van zijn pensioen. Wanneer blijkt dat een oud-collega van Smiley een Russische spion was, wordt hij teruggevraagd bij MI6 om de spion op te sporen.

Deze film uit 2011 heeft een absolute sterrencast. Met Gary Oldman, Benedict Cumberbatch en Tom Hardy heeft Tinker, Tailor, Soldier, Spy drie acteurs in de gelederen met een behoorlijke staat van dienst.

Ster advertentie
Ster advertentie