Cultuur & Media
BNNVARA

Roelof de Vries over BN'ers en spelletjesprogramma's

foto: Mickey Hoylefoto: Mickey Hoyle
  1. Nieuwschevron right
  2. Roelof de Vries over BN'ers en spelletjesprogramma's

Bij het AD hebben ze iets gepresteerd waar Roelof van de redactie zijn hoed diep voor afneemt: ze hebben in kaart gebracht welke BN'ers het vaakst meedoen aan spelletjesprogramma's. De man die in de finale staat van De Slimste Mens zegt in De Nieuws BV: "Het is een fenomeen waar de onbekende Nederlander nogal ambivalent tegenover staat, weet ik inmiddels uit eigen ervaring."


Patty Brard spant de kroon met maar liefst 14 deelname's. Ferry Doedens en Jamai Loman volgen op korte afstand met 11 optredens. Roelof doet dit seizoen mee met De Slimste Mens: "Aan de ene kant wordt er op sociale media geklaagd dat het in Hilversum een inteeltbende is waar ze in Volendam nog een puntje aan kunnen zuigen. Maar aan de andere kant las ik na elke aflevering opmerkingen als: wie zijn deze kandidaten? Waren de BN'ers op? Ik ken niemand."

En tegelijkertijd moet Roelof dagelijks prangende vragen beantwoorden als: Is alles nou al van tevoren opgenomen? Moet je dan verschillende setjes kleren mee? Ben je in het echt ook zo dik? En hoe is Maarten van Rossem? "De antwoorden zijn trouwens: ja, ja, ja en Baardig. En toch blijven we plichtmatig opdraven. Geef om ons."

Roelof van de Redactie hoor je elke woensdag tussen 13:30 en 14:00 als quizmaster van de Zaagmansquiz, heeft wekelijks verschillende columns in De Nieuws BV en is ook een van de makers van jouw favoriete podcast: De Krokante Leesmap. Bovendien schittert hij vanavond in de finale van De Slimste Mens: kijken dus!

Roelof van de Redactie - BN'ers in spelletjesprogramma's

Meer van De Nieuws BV?

Volg ons op Facebook en Twitter

Ster advertentie
Ster advertentie